Påsken oppstod som kjent da sjokoladeselskapet Nidar lette etter en måte å få solgt all julemarsipanen til overs etter jul – til fullpris. Neida. Påsken er faktisk en ekte høytid som ikke handler om at handelsstanden skal få solgt mer. Men det byr seg likevel noen muligheter til å engasjere fans og skape salg i påsken.

Her er noen tips til hva du kan gjøre på Facebook:

  1. Kjør konkurranser. Lodd ut påskeegg. Premier trenger ikke alltid være så gedigne, og konkurranser trenger ikke å være så avanserte. Mange sier at du MÅ kline til med voldsomme premier. Etter vår erfaring er det feil. For moro skyld har vi nå en liten og enkel konkurranse HER hvor Fanbooster-medlemmer kan vinne påskeegg levert på kontoret. Konkurransen vi linker til er satt opp med Fanbooster og er ei enkel løsning som funker like bra på mobil som på desktop. Vil du gjøre det bitte litt mer avansert, kan du f.eks. bruke Fanboosters nye modul for videokonkurranser.
  2. Planlegg innlegg og autosvar. Ta fri. Det er ikke meningen at du skal måtte bruke hele påska på å stå på en åskam bak hytta (der hvor det er bittelitt mobildekning) og passe på jobben sin Facebook-side. Det finnes mange måter du kan få den til å passe på seg selv.
    1. Planlegg Facebook-innlegg på forhånd og tidsinstill dem. På Palmesøndag har du et Palmesøndag-spesifikt innlegg, og på Skjærtorsdag noe Skjærtorsdag-relevant. Osv. Eller hvis du kjører konkurranse så minner du folk på denne på forskjellige måter utover i påska. Et velplassert innlegg om “påskemorgen – slukker sorgen” kommer gjerne på morgenen. Du skjønner. Tidsinnstill dette på forhånd. Begynn gjerne å teste uka før, så du vet at du har fått dreisen på tidsinnstilling av innlegg før det virkelig gjelder.
    2. Sørg for at du har tatt en sjau i Inbox (hvis du bruker Fanbooster). Sett på et trivelig autosvar som takker for at vedkommende tar kontakt, og sier noe om når det er realistisk å vente seg svar.
    3. Bruk gjerne et godt planleggingsverktøy. F.eks. Fanbooster Planner. Da begynner du allerede nå med å kaste ut ideer, og så fordeler du og evt. gode hjelpere disse utover når de skal implementeres.
  3. Inspirasjon til innlegg og tema: Husk at påsken ofte er litt kjedelig. Skiføret som forsvant, sola som aldri tittet frem, familien som var blitt for stor for den lille hytta, ungdommene som ikke lenger synes foreldrene er verdens kuleste mennesker å henge med i ei uke, foreldre som ikke lenger synes tenåringsbarna er like hyggelige å henge med i ei uke i. Uansett: det byr seg ofte anledninger til å sjekke Facebook i påska, og hvorfor ikke være der i newsfeeden med noe som er spisset til høytiden og til målgruppa. “God påske!” og en påskekylling-emoji er hyggelig nok, men det blir fort mye sånt i newsfeeden, og her er det rom for å være kreativ og skille seg ut. Kjører du påskekonkurranse i påska har du noe å snakke om der. Hvis ikke har du mange andre muligheter:

Høytider som påsken er også tid for å føle på pains. Og de pains’ene kan markedsførere benytte seg av. F.eks. er påska tid for å føle på at bilen er blitt for liten (nybil-tilbud?). Påska er også tid for å føle på at formen ikke er der den en gang var (treningssentertilbud?). Du oppdager mangler på skiutstyret (skisalg?). Du får gnagsår og lover deg selv å aldri mer bruke de skoa (skiskosalg eller gnagsårplaster?). Du oppdager at samlingen med brettspill er håpløst utdatert og ikke lenger tåler konkurransen fra digitale alternativer (brettspillsalg?). Eller du oppdager med vårsola at vinduene har fått kjørt seg etter en lang vinter, og at det må investeres i vindusvaskeutstyr. Påsken er en brytningstid der mulighetene er mange for å finne en innfallsvinkel for å få solgt produktet ditt.
Husk å sjekke ut konkurransen vår HER, og ha ei god påske:)

kylling

 

Comments

comments