-Men fortvil ikke!

Har nyheten om endring på visning av det organiske innholdet i nyhetsfeeden skapt hodebry? Fortvil ikke, her kommer noen gode råd til hvordan du holder bedriftssiden din relevant.

Facebook ønsker mer kvalitetsengasjement mellom brukerne, og det skal være meningsfullt for folk å bruke tiden sin på Facebook. Dette er enda et steg mot målet om å bringe folk tettere sammen.

Hvilke konsekvenser vil dette ha for bedrifter sitt organisk innhold på Facebook?
Bedrifter som publiserer innhold på Facebook kan oppleve en nedgang i organisk og viral rekkevidde med de nye endringene i algoritmene. Dette vil typisk gjelde de som generelt poster innhold som allerede i dag oppnår lite engasjement. Det vil si poster som ikke mottar noe særlig med verken reaksjoner eller kommentarer. Bedriftssider som poster innhold som opplever høyt engasjement i form av reaksjoner og kommentarer mellom venner vil trolig ikke merke så mye til dette.
Les mer her: Facebook Newsroom Release

Facebook smartphone gloss

Gode råd for å beholde på synligheten til bedriftens organiske innhold

  • Har du ikke en klar strategi for annonsering på Facebook, er det på høy tid å starte nå. Bruk annonser for å nå ut til flere, men også å støtte opp ditt budskap. Tenk smart når det kommer til plassering av annonsene dine. For eksempel; har du mest trafikk på Instagram på morgenen? -Kjør annonsene dine på Instagram også 😉
  • I følge Facebook vil det være liten til ingen endring i forhold til distribusjon av annonser. Men det kan være smart å optimalisere dine annonser med mer engasjerende innhold som oppfordrer til samtaler, etc.
  • Samhandling blir enda viktigere. Ha økt fokus på aktiviteten på siden din og sørg for å svare raskt på kommentarer og henvendelser som kommer. På denne måten øker du engasjement og rekkevidden. Facebook påpeker at sider som svarer raskt på kommentarer vektes positivt. Snakk med folk 😉
  • Sørg for å holde deg oppdatert på hvordan engasjementet er på siden din generelt. Hvilken tid på dagen er folk aktive. Hvilke type poster som engasjerer og ikke. Optimaliser hele veien ut i fra hva som treffer dine følgere.
  • Identifiser hvem som er dine mest engasjerte følgere – storytellers. Ved bruk av vårt verktøy compare kan du enkelt måle hvor mange som snakker om deg.
  • Sammenligne deg med andre bedrifter for å se hvordan du gjør det i forhold. På denne måten kan du ligge ett skritt foran dine konkurrenter.
  • Nøkkelen er å identifisere hva som trigger engasjement hos dine følgere. Hva slags innhold skaper kommentarer og delinger blant venner. Video, blogg poster eller bilder? Lytt til responsen fra dine følgere, test, analyser og post igjen.

 

Comments

comments