Login

Facebook-piksel – Hvem, Hva, Hvor?

Facebook Piksel - oppsettDe aller fleste har nok fått med seg at det er noe som heter Facebook-piksel og at dette er noe du må bruke i din digitale markedsføring. Mange har nok også installert den på sine sider, men hva nå? Vi får stadig spørsmål om « hva som egentlig er greia» med denne Facebook-pikselen? Det hjelper jo ikke å klappe seg på skulderen fordi man har installert den dersom man ikke benytter seg av de mulighetene den gir! For en ting er sikkert, Facebook-pikselen er et veldig kraftfullt verktøy!

Så for alle oss som ikke har Master i programmering, her kommer en enkel guide som kort forklarer hva Facebook-pikselen er og hvordan du skal bruke den!

Hva er en Facebook-piksel?

«Facebook-pikselen er et analytisk verktøy som hjelper deg å måle effektiviteten til annonseringen din.» – Facebook. Ok, hva betyr så det?

Den består av en kode som Facebook genererer for deg og er knyttet til din annonsekonto. Alt du trenger å gjøre er å hente den ut fra Facebook og installere den på dine nettsider. Denne koden gjør det mulig å følge bevegelsene til besøkende

på både dine nettsider og på Facebook. Det er dette som kalles «Retargeting».

Pikselen sender informasjon fra dine nettsider tilbake til Facebook, og kan identifisere publikum som har vært inne på dine sider.

Kort fortalt er det 3 ting en piksel kan gjøre for deg:

  1. Den sporer konverteringer
  2. Den optimaliserer dine annonser
  3. Den gir deg muligheten til å lage «retargeting ads» eller «følge etter»dine kunder.

1. Konverteringer

Dette innebærer at du kan se  hvem som har vært på din nettside, og hvilke handlinger de har utført. Et kort eksempel; Du kjører en annonse som leder publikum til dine nettsider hvor du vil at de skal kjøpe ditt produkt. Dersom du kan se at din annonse har gitt deg 200 klikk til nettstedet ditt, sier dette deg egentlig så mye? Det er jo ikke kun klikk du vil ha, du vil at de skal kjøpe produktet.

Du vet hvor mye penger du har brukt og du vet hvor mange du har nådd, men det du ikke vet er hvor mye du egentlig har tjent på dette. Det er her konverteringer kommer inn. Ved hjelp av pikselen sporer du hvor mange som har fullført et kjøp på dine sider. Kun på den måten kan du måle om du faktisk tjener penger. Du kan også enkelt se hvor mye hvert enkelt kjøp koster deg i annonsepenger.

2. Optimalisering

Facebook vil automatisk optimalisere, det vil si øke trafikken og forbedre ytelsen til din annonse. På den måten søker Facebook å nå flest mulig som ligner på de som har respondert på annonsen din.

3. Retargeting

Selve rosinen i pølsa! Du kan lage annonser som henvender seg direkte til de som allerede har vært i kontakt med deg. Annonsér mot de som har kjøpt noe av deg, og gi de nye tilbud. Rett deg mot de som kun har lagt varer i handlekurven, men ikke fullført kjøpet, og tilby spesielle rabatter basert på tidligere handlinger.

Installering av Facebook-pikselen.

Sånn, da har du i hvertfall en idé om hvorfor Facebook-pikselen kan være din beste venn, så til det viktigste. Hvordan får vi den til å fungere? Og det er nå vi er nødt til å bli litt tekniske her, men husk:

Du trenger ikke å installere pikselen selv. Du kan sende over koden til din utvikler som vet hvor den skal installeres. Det eneste du trenger å gjøre er å kopiere koden, samt velge hvilke handlinger du vil spore

Det som kan være forvirrende for mange er at du kun har 1 Facebook-piksel per annonsekonto. Men med denne ene pikselen kan du spore flere hendelser basert på ulike konverteringer/ handlinger på dine nettsider. Dette gjør du ved å legge en forhåndsdefinert «standardhendelse» til din pikselkode. Kort fortalt:

STEG 1

Begynn med å hente ut pikselen fra Facebook, dersom du ikke allerede har gjort dette. Gå inn i Business manager og se i menyen.

Facebook Piksel oppsett - Business Manager-meny

Trykk på “Piksler” og du vil få frem dette skjermbildet 👇🏼

Facebook Piksel-oppsett - "Opprett en Facebook-piksel"

Så trykker du enkelt og greit på “Opprett piksel”. Facebook henter da frem din piksel for deg. Pikselen gir deg en grunnpiksel eller basekode som identifiserer din annonsekonto og legges på alle dine nettsider. Denne endres aldri. Når du har klikket på “opprett piksel” vil du se et bilde som dette 👇🏼

Facebook Piksel-oppsett - "View pixel code".

Denne koden kopierer du og limer inn på dine nettsider etter anvisningen. Gratulerer, da er steg nr. 1 gjennomført! Dette vil gi deg muligheten til å spore de som har vært inne på dine nettsider. Datt du av her? Bare følg stegene, kopier koden, send til din utvikler og si “dette er min grunnpiksel som jeg vil ha i min header!”

Nå kan du altså følge de som har vært inne på dine nettsider. Men vi vil jo gjerne gjøre mer enn dette. Vi vil inn på retargeting delen som vi nevnte tidligere. Vi vil se akkurat hvilke handlinger de har gjort på nettsiden din, slik at vi kan skreddersy våre annonser og vårt publikum.

STEG 2

Her har Facebook også gjort det klart for deg, ved å definere ni standardhandlinger som du kan legge inn på dine sider. Alt etter hva du vil overvåke.

9 standardhendelser
9 standardhendelser

Du velger den hendelsen som du vil følge og kopierer koden som hører til. Denne skal da limes inn i grunnpikselen.

Kode med valgt hendelse.

På den måten kan du følge akkurat den handlingen som betyr noe for deg ved hjelp av en og samme piksel. Dersom du har en nettbutikk så velger du for eksempel handlingen « kjøp» og den tilhørende koden. Denne koden legger du inn på siden som viser meldingen « Takk for ditt kjøp» På den måten kan du være sikker på at de du følger her, er de som faktisk har kjøpt noe.  Er du ute etter leads velger du «kundeemne» og så videre.

For de fleste så holder disse standardhandlingene lenge. Du har også muligheten til å definere din egen handling, men det tar vi ikke opp her. For å se mer om hvordan du definerer din egen handlingskode. Gå inn her

Test

Når du har lagt inn pikselen din og definert alle de handlingene du vil måle kan det være greit å sjekke at installasjonen var vellykket. Last ned pixelhelper til Chrome.Her ser du at pikselen er installert og er klar til å brukes.

Du er nå klar til å definere dine egne publikum basert på den informasjonen som pikselen gir deg. Kast deg ut i en verden av skreddersydd markedsføring som du enkelt kan måle direkte resultater av. Moro!