Fanboosters store restruktureringsprosjekt nærmer seg med stormskritt! Vi har rett og slett bygget opp grunnmuren i Fanbooster på nytt. Målet er å gjøre det lettere og mer logisk å administrere brukertilganger og konti. Dette er noe vi har fått mye konstruktiv feedback på fra dere – brukerne – gjennom lang tid. Så nå gjør vi noe med det.

Lansering er siste helgen i august – 27. og 28. august. Som nevnt i forskjellige kanaler kan plattformen bli noe ustabil den helga. Ikke for kampanjer, landingssider og cruise controls du har satt opp på forhånd, men om du går inn og jobber lørdag og søndag kan det hende du opplever litt rusk i maskineriet.

For å utdype hva restruktureringen faktisk består av, og hva den betyr for deg, har jeg intervjuet produktsjefen vår – Sjur Grønningsæter, og Customer Success-teamet ved Kenneth Bjerke.

Vi snakker om restrukturering – hva ligger i det?

Sjur: “Svært kort fortalt så bygger vi opp kjernesystemet fra bånn av.”

Kenneth supplerer: “-En rekke strukturelle endringer, som vil gjøre hverdagen til brukerne enklere. For brukerne betyr det en enklere og ryddigere hverdag hva angår tilgangsnivåer, både i Fanbooster og i de sosiale kanalene.”

 

Kan dere utdype dette?

Sjur: “Restruktureringen skjer som sagt særlig på tilgangsnivå. I dag bruker noen av verktøyene våre såkalte “brands” som tilgangsnivå. Det betyr at tilgangsstyringen tar utgangspunkt i hvilken Facebook-side du betaler for å ha koblet til Fanbooster. Inbox for kundeservice og Creator for Facebook-konkurranser og landingssider fungerer slik. Samtidig er det andre verktøy som bruker Facebook-rollene til brukerne som utgangspunkt. Så hvis du er admin på 100 Facebook-sider så kan du bruke Fanbooster på alle 100. Publisher og Ads funker sånn. Det blir til en litt ulogisk og rotete blanding av prinsipper som vi vet en del strever med.

Derfor gjør vi nå om, og ender opp med fire nivåer: Account, Team, Prosjekt og Solo space. Sjur og Kenneth forklarer med følgende inndeling:

  1. Account: Samme som tidligere – din bedrift sin konto i Fanbooster. Dette er øverste nivå, og det er her avtalen og lisensen med Fanbooster ligger. Det er her du setter opp Teams og Prosjekter, og det gjøres av Account admin.  
  2. Teams: En gruppe medlemmer som har tilgang til et sett med ad accounts, Business manager-IDer, og brands (Foreløpig Facebook-sider og Instagram-profiler). Et team er altså en løs gruppering inne i en Account. Eksempel på bruk av teams kan være en bedrift som har delt inn i kundeservice og markedsføring. Her kan bedriften sette opp et team som har tilganger relevant for å drive kundeservice og et annet team for markedsføring – med annonsering, publisering og landingssider. Og så kan det hende begge teams’ene skal ha tilgang til statistikk-verktøyene. Disse to teams’ene kan jobbe på de samme Facebook-sidene, men med helt forskjellige oppgaver der. Da kan det gi mening å dele det opp i to teams. Når det er sagt vil nok de aller fleste mindre bedrifter bare sette opp ett team som de gjør alt i og alle er medlem av og hvor alle tilgangene ligger.

    Det er i Teams man administrerer tilganger i Fanbooster, men også tilganger opp mot Facebook-roller, Facebook ad accounts og Business manager. Oppdaterer du en rolle fra Teams, så vil den også oppdateres i Facebook.
  3. Prosjekter: Vi har etter hvert svært mange byråer som bruker Fanbooster. Prosjekter er egentlig bare en type Team tilpasset byråer. Behovet her er gjerne å ha en ekstra Fanbooster-konto i en avgrenset kampanjeperiode. I et prosjekt kan byrå og kunde jobbe sammen med vanntette skott, slik at ikke andre av byråets kunder får innsyn. Ei heller ansatte i byrået som jobber for en konkurrerende bedrift. Slik blir det også bedre kontroll på byråets og kundens data.
  4. Solo space: Dette er mer et supplement, fordi vi vet at mange bruker Fanbooster på Facebook-sider uten at de har koblet på Facebook-siden som et brand. Altså, uten å betale for å koble på siden. Det skal folk få fortsette med en stund til, og i Solo Space så kan du bruke Facebook-rollene dine til å publisere og annonsere, fristilt fra hva som er satt opp i Account. Solo space gjelder for Planner, Publisher, Ads, Audiencer og fb.st.”

 

Hvorfor gjøres denne restruktureringen nå?

Sjur: “Når man driver med produktutvikling så har man et utgangspunkt man jobber fra. Fanbooster ble startet som et widget center for Facebook-apper i 2009. På det tidspunktet var det nær sagt umulig å se for seg at Fanbooster skulle bli det det har blitt i dag. Vi var nå kommet til et punkt hvor det ble mer og mer vrient å videreutvikle Fanbooster. Løsningene hadde rett og slett vokst fra kjernesystemet som alt er bygget oppå. Samtidig merket vi at brukeroppsettet ikke var logisk for brukerne våre. Med alt det vi har planlagt fremover konkluderte vi med at nå var tidspunktet riktig.”

In Fanbooster you now work in teams

Alle større restruktureringer medfører noe friksjon, hva tror dere blir den største utfordringen når dette lanseres, og hva er planen for å løse det?

Kenneth: “Den største utfordringen vil være å få på plass riktige teams. Det jobber vi hardt og grundig med nå på forhånd for å minimere den overgangen. Svært mange har fått mail av oss om dette de siste par månedene, og de fleste har også svart – så her er vi i mål. Men så er det en del vi ikke har fått svar fra og i verste fall kan brukerne logge seg inn og oppleve at de ikke har tilgang til noe. Da må folk ta kontakt med oss, så fikser vi det. Det vil i så fall skyldes at folk ikke har havnet i riktige teams, og uten tilgang til teams har du heller ikke tilgang til verktøyene. Når teams er satt opp med riktig tilgangsnivåer er alt som før.

For folk som logger inn i Fanbooster, og ikke har tilganger, så gjelder det å gå inn i Solo space. Derfra kan du publisere innlegg og kjøre ads. Og så må vedkommende kontakte oss på support@fanbooster.com for å bli satt opp med riktig team. Vi kan også nås på +47 404 14 700, samt på Facebook-chat: m.me/fanbooster

Sjur legger til at det blir viktig fremover å lytte til tilbakemeldinger fra Fanbooster-brukerne. “Vi skal være raske på ballen for å ordne opp hvis noe går galt. Så ikke nøl med å si fra om noe ikke funker, eller du har feedback på hjertet. Endringene vi gjør nå er mye basert på feedback fra brukerne, så da blir dette minst like viktig i fortsettelsen.”

 

Blir det noen endringer i pris?

Sjur: “Ikke noe på kort sikt for vanlige kontoer. Byråer vil nå kunne selge prosjekter, i stedet for å styre med å selge lisenser, eller å koble til kunder i sine egne konti. Et prosjekt vil koste 1800,- pr mnd, noe som er halv pris fra om de hadde solgt Fanbooster-lisens. I tillegg kan et prosjekt skrus av og på uten bindingstid. Byråer kan kjøre kundeprosjekter i Fanbooster på månedsbasis, og kan stille inn en hard stopp hvis et prosjekt kun skal vare i en gitt kampanjeperiode. Etter det vil kundeprosjektet fryses. Med “frys” mener vi at vi ikke sletter noen data fra prosjektet, selv om prosjektet er skrudd av.”

Er det noe forskjell fra bedrift til bedrift på hvordan restruktureringen vil slå inn?

Kenneth: “Er du en liten forretning med bare ett team – der alle skal ha tilgang til alt – så fortsetter du bare som før. Det blir størst innvirkning på større bedrifter hvor det er flere folk og flere teams som jobber sammen. Større bedrifter og byråer vil nok oppleve størst verdi i restruktureringen.”

 

Bør brukerne forberede noe på egen hånd?

Kenneth: “Fanbooster-kunder bør se etter om de har fått mail fra oss som har sneket seg forbi uten å bli lest og besvart. I en av de vi sendte ut sist spør vi om hvem som skal ha tilgang til hva, slik at vi på forhånd kan hjelpe til med oppsettet.

Har du ikke sett mail fra oss – se på den – så blir onboarding så smertefri som mulig. Har du ikke fått den, send oss en mail til support@fanbooster.com så ordner vi det.”

Sjur: “Administratorer må være klar over at de nå kan styre Facebook-rollene til medlemmer i et team. Har de medlemmer i et team som ikke har tilgang til Facebook-sider, vil disse oppleve rollekonflikt i Fanbooster. Det kan admins enkelt rette opp i. Vi har lagt inn tilbakemeldinger og hjelpetekster om hvordan løse opp i rollekonflikt. Det viktigste å huske på der er at vi bruker Facebook-rollene som utgangspunkt. Slik blir oppsettet i Fanbooster konsistent med Facebook.“

Vil det bli noe nedetid under migreringen?

Kenneth:Systemet kan oppleves noe ustabilt i helgen vi lanserer. That’s it. Jeg anbefaler kunder å få ut kampanjene de skal ha ut i helga – før helga. Men dette skal ikke påvirke noe som er live. Til folk som må svare på henvendelser anbefaler vi å gjøre det fra Facebook lørdag og søndag.”

 

Hvor skal folk henvende seg om de har spørsmål?

Kenneth: “Chatten vår på Facebook er bra: m.me/fanbooster
Epost er også bra: support@fanbooster
Kan også ringe på +47 404 14 700”

Sjur: “En ting jeg klør etter å få sagt: det vi gjør nå er et grunnarbeid for å kunne gjøre mye kult frem i tid. Hett hint: vent og se hva som skjer med Inbox fremover. Det blir kult.”

Comments

comments