Login

Fanbooster Day 2016

Onsdag var endelig dagen her. Dagen vi har ventet på lenge – Fanbooster Day 2016! Den fjerde i rekken. Med nesten 200 påmeldte var alt duket for suksess. Og det ble det, så til de grader – om vi kan være så freidige!

Mest av alt takket være de fantastiske foredragsholderne! Nå har vi fått tid til å samle tankene etter Fanbooster Day. Og har lyst til å dele noen av våre tanker med dere 🙂 

_DSC0506

B2B

Etter at Fanbooster-gründer Olav Eggum hadde ønsket velkommen, var det duket for tidligere kollega Takin Kroop og Erik Eskedal, begge fra Iteo. De snakket om B2B på sosiale medier. Erik har vært sosiale mediers mr. ROI og mr. B2B siden før noen andre visste at det var et poeng.

En fin duo som spilte ball rundt de store mytene de til stadighet møter blant “dinosaurene” i ledelsen rundt omkring. Skal vi ta med oss noe hjem så er det blant annet at du kan så absolutt bruke samme innholdsstrategi for Business to Business som Business to Consumer. Som Eskedal sier “selger du et produkt?” “hva er resultatet av å bruke ditt produkt?” Hvis svaret er “ja”, og det går an å si noe om resultatet av produktet ditt, har du absolutt en historie å fortelle.

Les mer om hvordan Iteo og Fanbooster sammen skal vise B2B-markedsførere hvor smart det er å ta en strategisk tilnærming til Facebook.

 

25 minutter språkrant

Da Tekstdoktor Christine Calvert entret scenen satt latteren løst og poengene fast. Med snert og mange gode eksempler på hvordan en ikke skal skrive, fikk hun innprentet i alle tilhørerne viktigheten av et godt språk. Uansett hvilken type tekst du jobber med, også statusoppdateringer i sosiale medier – husk å skriv korrekt. Hun var særlig opptatt av riktig bruk av å/og, kommasetting og orddeling.

Christine Calvert på Fanbooster Day 2016Som en fin avslutning på innlegget, med den selvlagde tittelen #rant25 – som speilet den 25 minutter lange ranten om dårlig språk, gikk hun over til å snakke om respekt for andre. Hun fortalte at flere hadde spurt henne om ikke hun har respekt for folk med dysleksi som sliter med å skrive rett. Og selvfølgelig skal en vise alle den samme respekten.

Hun viste blant annet til tweeten hvor en mann kritiserte Erna Solberg for skrivefeil i et Facebook-innlegg, hvorpå Solberg svarte at hun skriver selv og har dysleksi, som eksempel. Samtidig påpekte Calvert at det handler om å finne løsninger, uansett årsaken til at en sliter med rettskriving. Enten om det er å bruke tid på å lære seg det, la andre ser over eller bruke spesielle hjelpeverktøy. Et annet tips hun kom med var å lese teksten høyt baklengs, ord for ord. For som en undersøkelse hun viste til hadde funnet, er det ingen ting vi irriterer oss mer av enn feilskriving.

Et annet svært viktig tips, når du leser gjennom teksten – høyt – finner du ut om den er engasjerende, eller ikke. Om ikke en gang du selv blir engasjert av teksten, hva får deg til å tro at andre vil bli det?

 

Ingenting slår ekte historier

Så ble det sceneskift; Henrik Alfheim fra Marvelous dro oss gjennom hvordan de jobber med brukergenerert innholdsmarkedsføring. Som han både startet og avsluttet med, er det ingenting som overgår en ekte historie fra et ekte menneske.

Han presenterte flere caser han har jobbet med, blant annet Norwegian sin kampanje “Norges minst bereiste.” En kampanje han var involvert i mens han jobbet i P4. Resultatet ble bl.a. en film om Anders fra Natås i Hordaland, som aldri vært i utlandet og som stort sett holder seg i huset sitt, bortsett fra en tur til Trondheim i 1979. Trigger står bak det kreative konseptet og Klikkmonster har laget filmen.

Landingssider laget i Fanbooster Creator var også en sentral del i flere av kampanjene, som de blant annet laget for Clas Ohlsons kampanje om hjemmemusikere. Funksjonen var å få brukerne til å laste opp videoer. Disse brukte de videre i promoteringen av kampanjen. En utrolig kul kampanje, som mange kan lære mye av. Hele løpet fra den første filmen, bruk av følgernes eget innhold, deretter flere ”how to” videoer, for så å kjøre en konverteringsannonse mot de som så store deler av videoene. Rett og slett en helt ypperlig og super gjennomført kampanje.

 

Nye produkter i Fanbooster

Like før sulten kom, var det vår egen Steve Jobs, Sjur Grønningsæter, sin tur. Etter litt tekniske problemer, løftet han litt på panseret til Fanbooster. Før han fortsatte med å gi tilhørerne et lite blikk i spåkula. Det var én ting Sjur ikke klarte å la være å gjenta og det er hvor viktig dine tilbakemeldinger er for den videre utviklingen. Så fortell oss hva du trenger, ønsker eller drømmer om, så skal vi se på det 🙂 

Sjur Grønningsæter på Fanbooster Day 2016Blant mye kult fortalte Sjur om to nye produkter i Fanbooster som vi skal i gang å betateste. Det er Instagram i Inbox og dynamisk retargeting for nettbutikker. For deg betyr det at du kan forenkle kontakten din med følgerne dine på Instagram. Og for deg med nettbutikk kan du sette opp automatiske annonser som er mye mer treffsikre og relevante til personer som har vært innom nettbutikken din. Eksempelvis kan du enkelt sende en annonse om den jeansen som en potensiell kunde tidligere har lagt i handlekurven, men ikke kjøpt. Og du kan sende en annonse om de perfekte skoene til hen som faktisk kjøpte jeansen. Ønsker du muligheten til å komme i gang tidlig med dette, send oss en mail 🙂

 

CRM er sexy!

Etter en god lunsj og flere gode samtaler var det Kim Motrøen og Toralf Waktaar-Slokvik fra Oculos sin tur. De snakket om bruk av kunde- og kjøpsdata i sosiale medier, og hvordan CRM er sexy!

De kom også naturlig innom hvordan Oculos og Fanbooster har jobbet sammen i et år for blant annet å utbedre remarketing-annonser. I dag er det mange som opplever at de nærmest blir stalket i flere uker etter å ha gjort et kjøp på en nettside. Det verste er når annonsen som følger deg er for akkurat det du kjøpte. Med Oculos og Fanbooster følger vi nå kundene helt inn til CRM-systemet til Oculos og dermed er du klar for å gi kundene mer treffende annonser 🙂

Videre snakket de en del om lojalitetsprogrammer, og hvor virkningsfullt det er. For å konkretisere presenterte de noen tall om Nille sin kundeklubb. De har nesten 1 million kunder i lojalitetsprogrammet sitt. Sammen med de dataene som de har tilgang til gjennom sitt CRM-system og Fanbooster er mulighetene for svært god retargeting – som kunden finner relevant, stor.

 

Vis hvem du er og hva du står for

Så var det duket for en av våre gode venner Ida Serneberg fra Nordic Choice Hotels. Tema: identitet og verdier. Historiene de velger å fortelle, historiene de utelukker og historiene de burde fortelle.

De har gjort mye kult i sosiale medier, så Ida hadde mye interessant å dele med oss. Blant annet bruker hun og resten av gjengen i Nordic Choice, Fanbooster Insight. Der får de informasjon om at de har 15 millioner digitale avtrykk. 15 millioner innsjekkinger og historier fra hotellene deres på Facebook, eller Instagram. Det gir et unikt innblikk i hva kundene er opptatt av og hvilken opplevelse de har hatt. Det gir Nordic Choice Hotels et strålende utgangspunkt for å bli kjent med kundene. Hva de er opptatt av og hvilken følelse kundene sitter med under og etter oppholdet. Og det gir de innsikt i om det er samsvar mellom Nordic Choice sine uttalte verdier og kundenes opplevelser. 

Vi ble svært takknemlig og rørt da Ida avsluttet med å takke oss for de vi er, og brukte de siste minuttene til å snakke om viktigheten av å investere i mennesker. For som hun sa, finnes det mange verktøy å velge mellom, men at det ikke bare er det tekniske med Fanbooster som er viktig for dem, men også menneskene og tilgjengeligheten.

Tusen takk for fine ord, Ida, vi digger dere òg!

 

Google eller Facebook? Ja, takk!

NXT/A2N har i det siste gått fra å være kunde til å bli Fanbooster-partner. De driver kampanjer i alle mulige bredder og flater. Greger Flak, som er partner og performance-spesialist i A2N, startet sitt innlegg med å advare mot forutinntatthet om hva som funker og i hvilke kanaler. Kanalen du har valgt ut er ikke nødvendigvis den beste for budskapet ditt. Det er nemlig ikke slik at en spesiell kampanje nødvendigvis passer best i akkurat den ene kanalen. Det er måling som gjelder, og kanalvalg må tas basert på innsikt heller enn vane og personlig smak. Foredraget gikk også inn på riktig bruk av Google Analytics.

Vi ble alle minnet på viktigheten av å måle på riktige parametre. Noen annonseflater er pixelbasert. Andre på sessions. Noen, som Facebook, har en utrolig cross-platform tyngde ved å følge selve brukeren. Å bruke riktig parameter til riktig del av kampanjen. Brand awareness vs call to action vs checkout vs opp- og mersalg.

Det er et poeng å vite hvilken annonsekrone som faktisk førte til kjøpet.

 

Mye blir gjort om alle er med

Årets vinner av International Network of Street Papers’ pris for beste online tilstedeværelse gikk til =OSLO. Vi var så heldige å få Even Skyrud til å snakke om hvordan =OSLO har arbeidet digitalt, og hvordan de har blitt verdens beste gatemagasin på nett. En av de store utfordringene de har er at alle ansatte må gjøre litt av alt. Alt fra miljøarbeid/-terapi, til rydding og vasking, i tillegg til masse annet. Det gjør at alle er nødt til å jobbe med sosiale medier. Nå har de nettside, er på Facebook, Instagram og Snapchat.

Even Skyrud fra =Oslo på Fanbooster Day 2016
Foto: Annika M. Engen Photography

På nettsiden publiserer de gode artikler for å nå ut til publikumet slik at de kan få en opplevelse av kvaliteten på journalistikken og dermed forsøke å fjerne inntrykket noen sitter med om at de  driver med veldedighet. Målet er jo at alle skal oppleve selgerne som selgere, ikke tiggere. Å selge gatemagasiner er en verdig jobb, og derfor er det viktig at det er publikums opplevelse òg.

 

En ny måte å fortelle historier på

En av de spennende “nye” teknologiene som er på kraftig vei inn som et veldig effektivt  virkemiddel er virtuell virkelighet (VR). Dette et har TU Story Labs brukt det siste året på å teste ut. Jørgen Elton Nilsen har hatt ansvaret for de kommersielle mulighetene, og han kom for å fortelle oss om alt du må vite om VR for å starte med det. Kort oppsummert: du trenger TID! I tillegg er godt utstyr en fordel, men du kan også komme OK ut av det med Gear VR.

Jørgen snakket mye om de tekniske utfordringene og hvordan VR endrer hele måten å fortelle historien. Det er der du er nødt til å legge ned den største innsatsen. Som Jørgen forteller er det mellom storyboard og opptak det dukker opp mange utfordringer som må løses. Bruk heller god tid mellom der, enn at du skal oppdage det under, eller i verste fall etter, filming.

Videre er det viktig å prøve seg fram, bli kjent med prosessen for det er en helt annen måte å fortelle historier på. Du har plutselig et mye større lerret. Dersom eksempelvis det ikke skjer noe annet enn rett fram er det ikke noe poeng med VR. Men da dukker en utfordring opp, hvordan skal du sørge for at seeren ser der hovedhandlingen skjer?

Et eksempel han dro fram var fra musikkvideoinnspillingen de gjorde med The Dogs, hvor de, for å få seeren til å snu seg mot bassisten, fikk han til å gå mot kameraet og svinge bassgitaren mot høyre. Da tok bassisten opp 220 av 360 grader og dermed er muligheten for at seeren ser noe av bevegelsen og snur seg, stor. Når de da ville at seeren skal snu seg videre trekker bassisten seg tilbake.

 

Takk for denne gang

Før vi gikk over til kontoret for mingling, pølser og pils på kontoret, avsluttet Erik Eggum showet. Mer enn 100 mennesker ble med på avslutning av Fanbooster Day på kontoret. Med pyntede lokaler, fotovegg, varme pølser, kaldt drikke, retro gaming-rom og beer-pong ble avslutningen akkurat så bra som vi hadde turt å håpe.

Tusen takk til alle som var med å gjorde dagen så bra, håper å se deg igjen på Fanbooster Day 2017 🙂

Takk for oss Fanbooster Day 2016
Foto: Annika M. Engen Photography