Det er ingen tvil om at også på Instagram er det økt fokus på rekkevidde. Spesielt siden den organiske rekkevidden daler. Godt innhold har aldri før vært så viktig som nå. Skal man lykkes her må man legge ned timene og satse på optimalisert innhold og rydde plass i budsjettet for betalt annonsering. Ved hjelp av Fanbooster Publisher modulen får du kontroll over postene dine på Instagram. Planlegg organiske poster frem i tid eller post direkte til din Instagram konto.
Nye tall fra Ipsos viser at rundt 2,2 millioner nordmenn har en Instagram-profil og 53,6% er aktive brukere. Instagram har lojale brukere og den daglige bruken av Instagram er stabil over lenger tid. 57% bruker Instagram daglig. Kvinner er overrepresentert av brukerne med 56%. Man har også sett en generell økning i andel som sier de har en profil på Instagram.
Den store spådommen for 2018 er betydelig økning i bruk av Instagram Stories. Allerede 9 måneder etter at Instagram lanserte Stories hadde de flere brukere av denne funksjonen enn Snapchat hadde totalt. Å legge en strategi med klare målsettinger og målbare resultater for bruken av Stories er derfor viktig. Det ekte og det nære som folk kan kjenne seg igjen i får man via Stories, ikke bare en blankpolert feed hvor alt er perfekt satt sammen. Miksen av dette vil være det som engasjerer og inspirerer. For å støtte opp under den organiske rekkevidden blir også bruken av annonsering viktigere.

Hva betyr den nye algoritme-endringen på Instagram?

Etter den nye oppdateringen av Instagram sin algoritme er det ingen tvil om at det er færre som ser dine organiske poster. Det er estimert at kun 10% av dine følgere ser hva du legger ut. Noe som kan oppleves som svært frustrerende for både folk og bedrifter som ønsker å vise frem sine poster. Det er ikke lenger en kronologisk feed på Instagram, den er i hovedsak basert på engasjement. Dette omfatter alle typer interaksjon med poster som f.eks likes, kommentarer, video visninger, delinger og de som lagrer posten din. Kort fortalt, når en post oppnår høyt engasjement signaliserer dette til algoritmen at dette er en kvalitets post som engasjere (ikke alltid da) og den pushes frem i feeden slik at flere vil se den.
Rekkefølgen av poster i feeden din er basert på sannsynligheten for at du vil like det du ser ut fra engasjement med tidligere poster. Dette mener Instagram hever bruker opplevelsen og at det skal gi deg poster du bryr deg om.
Instagram on phone

Hvordan skal vi da få folk til å engasjere seg?

Bruk mer tid på å poste til Instagram Story. Som jeg skrev innledningsvis vokser Insta Story og blir mer og mer populært. Det er en perfekt måte å kommunisere mer nære med folk på og det oppleves mer ekte. OG det er flere og flere som bruker mer tid på story enn på selve feeden sin. Økt engasjement og flittig bruk av publisering på Story gir også økt synlighet av postene i feeden. Still spørsmål på story og skap dialog og oppfordre til å sende DM er to tips til å øke engasjementet. Jo mer en bruker engasjerer seg på din story, jo høyere er sannsynligheten for at dine poster vises i deres feed. Bruk “the polling feature” eller “swipe up”. Har du ikke mulighet til “swipe up” kan du oppfordre til å sende DM.

Instagram belønner deg for å kommunisere med folk

Dårlig engasjement fra din side vil straffe deg med lavere eksponering. Ta kontroll over alle kommentarer og spesielt innen den første timen etter at du har postet. Bruker du Inbox er dette null stress :) Det er fort gjort å gå glipp av en kommentar eller en reaksjon, spesielt om det er på en eldre post, men med våre cruise control er den tiden forbi. Tenk på kommentarer på bilder som en samtale og svar selv om det kun er med et smil.
Inbox sparer deg tid og samler effektivt all kommunikasjonen på et sted og du kan svare fra desktop. Slik at du får bedre oversikt og kan svare alle:)

Comments

comments