Social Media Days er som du sikkert vet Norges største konferanse innenfor sosiale medier. Personer fra bransjen holder inspirerende foredrag om sin kompetanse innenfor feltet. Vi har samlet noe gullkorn du kan ta med deg videre.
Josefine Bilstrøm / Creative strategist Facebook creative shop
Speed of feed – Du har 1,97 sekunder på å fange oppmerksomhet (ca 1 sek på yngre brukere) i feeden. Det hjelper derfor ikke å ha godt innhold om det ikke blir oppdaget fra første sekund. Samtidig skap korte ideer og ikke klipp ned langt innhold. Og selvfølgelig, tilpass innhold og format til kanalen du bruker, husk at 94% bruker Facebook på mobil i Norge.

 

Astrid Valen Utvik / Valen-Utvik

 • Lyd er det nye skiftet i sosiale medier.
 • Fortell om hvem du og din bedrift er, og hva dere kan. Vær personlig, ikke skriv en kjedelig informativ tekst.
 • Åpenhet er fremtiden. Tør å stå for noe! Det vi tror på skal ikke gå på bekostning av slag.
 • Bygg tillit i relasjoner. Dette er langsiktig arbeid som bygges sten for sten.
 • Spre budsjettet utover, ikke bruk alt på for eksempel 4 kampanjer

 

Hilde Stray Due og Ingrid Stakkestad

Hilde Stray Due og Ingrid Stakkestad

 

Hilde Stray Due og Ingrid Stakkestad / Storebrand

Lage innhold som kundene bryr seg om. La oss være ærlige, vi bryr oss om oss selv. Ikke fortell en kunde hva du gjør, fortell hva du kan gjøre for kunden. Lag en kanalstrategi, og bruk den. Finn ut hvilke kanaler dine forbrukere er på og fordel ressursene på disse. Jobb innsiktsbasert. Bruke tallene og innsikten til å løse kundens behov. Damene fra Storebrand la også vekt på at alle må føle eierskap til det som skal ut og at man må ha med både hodet og hjertet om man skal bygge opp sosiale medier.

“The devil is in the details” derfor er det viktig å ha en god struktur, og gjøre struktur til kultur på arbeidsplassen. Det hjelper ikke at noen er strukturerte dersom andre ikke er det. Et program som ble anbefalt av Due og Stakkestad er Trello. Med dette programmet er det lett å holde oversikten over oppgaver som må gjøres, og har blitt gjort. Storebrand brukte for eksempel dette til å holde orden på postene og ha en oversikt over innholdsproduksjon. Fanbooster har også et planleggingsverktøy kalt Planner, her kan man også planlegge aktiviteter for å ha orden i sysakene. 

 

Nathalie Eyde / IPSOS

Alle er på sosiale medier og statistikken har talt, Facebook er fortsatt størst. Det er ikke et såkalt gamlis medium, men brukerne blir eldre. I alderen 16-19 år er Snapchat førstevalget. Streaming fortsetter å vokse og færre ser lineær-TV.

 

Er 2019 er året for podkast?

Podcast har hatt en økning på 24%. Humor er på topp og NRK ligger høyt oppe. Dette er en upløyd kanal som vokser. Flere store bedrifter er på denne kanalen og det kan være en god måte å drive innholdsmarkedsføring.

 

Kunal Khanna / Google NYC

“We are in the digital age” sier Khannan, og det stemmer. Det å bygge brandet digitalt er et must. Det kan nok virke som en selvfølge for mange, men det å være til stede på sosiale medier og poste jevnlig er ikke nok. Det er viktig å ha en klar “tone of voice” og godt innhold.

 

I sitt foredrag forteller også Khanna om RMRT: right message right time. Du må være på plass når kundens behov oppstår, og du må formidle på en måte som gjør deg attraktiv.

 

Kunal Khanna fra Google

Kunal Khanna fra Google

John Jacobsen / Supertanker

Jacobsen har i sine år i bransjen fått erfare 5 fakta han mener de fleste sitter inne med:

 1. Folk liker ikke kreative ideer
 2. Folk generelt liker ikke kreative folk
 3. Forandring fryder ikke, folk elsker tradisjon
 4. Frykten for å gjøre en feil er større enn tanken på å lykkes
 5. Og folk stiller seg spørsmålet “Hva vet kreative om forretninger?”

 

Men basert på disse 5 faktaene har han også kommet opp med 5 løsninger:

 1. Streng brief + kreative øvelser: hvordan kan vi løse et problem?
 2. Rom for kreativitet
 3. Konkretisering
 4. Ikke spør folk hva de vil ha, men om de vil ha det.
 5. Kreative må holdes ansvarlig

 

Even Aas-Eng / Venture Factory

Sosiale medier er i ferd med å ødelegge troverdigheten til de tradisjonelle mediene. Samtidig må vi ikke glemme at de også bygger nye media aktører. Det redaksjonelle og kommersielle lever separat, og det handler om kvalitet over kvantitet. Vi er agnostikere på sosiale medier og det er derfor viktig at avsenderen har troverdighet. Kvalitet på innholdet er en selvfølge. Tenk etos, patos og logos.

 

Joakim Vars Nilsen og Sindre Ånonsen / Tine

Hvordan jobbe sanntid i sosiale medier? Det å skape relevans i øyeblikket er tidkrevende. Du har kanskje sett eksempelet “Brad is single” fra Norwegian. Angelina Jolie og Brad Pitt skulle skilles, Norwegian brukte dette som til å lage en enkel poster med teksten “Brand er singen” og flyprisen for reise til Los Angeles. Det handler om å holde seg oppdatert og raskt bruke nyheter til å lage innhold på en relevant måte. Planlegg det som planlegges kan – da har du mer tid til sanntid. Fokuser på færre historier med mer trøkk. Og husk at nyheter må passe merkevaren din.

Steg 1 – lær fra de beste, nemmelig mediene selv.

Steg 2 – forankre arbeidsmetodene i hele organisasjonen; unngå flaskehalser og usikkerhet øker farten.

Steg 3 – start den virkelige jobben; lag et storyboard med toppsaker i sosiale medier. Sosiale medier er en del av helhetsbildet. Det skal ikke leve på siden av bedriftens ellers markedsføring.

Bilde av instagram feeden til Brandt

Bilde av Instagram feeden til Brandt

 

Instagram – Matilde Brandt / OMG

 • Ikke la feeden din bli en ørken!! Husk å vanne kommentarfelt. Algoritme er relasjonsbasert. Hvem og hva du engasjere deg med. Å svare alle er tidkrevende, men det hjelper deg å vokse.
 • Instagram gir deg en del innsikt. Bruk den!
 • Husk thumbnail til video for å ikke ødelegge det estetiske uttrykket i feeden.

Comments

comments